Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Maszk

2015.04.07

Maszkok (Kanohi)

A Kanohi szó matorán nyelven maszkot jelent. Az első maszkokat a Nagy Lények alkották meg a matoránok számára, majd Mata Nui, a Nagy Szellem megtanította őket, hogyan készíthetik el maguk a maszkjaikat. Ezt azonban nem kell szó szerint venni, valószínűbb, Nemes Kanohi Maszkok[57]

A fent említett maszkok Nemes változatai általában gyengébbek, erejük korlátozottabb. Rendszerint Turagák viselik, akik Nagy Maszkjai Toából Turagává válásukkor alakultak át Nemes Maszkokká.

Egy maszk van, aminek ez idáig csak a Nemes változatát láttuk: ez a Kiril Kanohi, a Megújulás Maszkja. Képes vele a viselő regenerálni, megújítani dolgokat. Viselője Dume Turaga.

A matoránok Nagy és Nemes Kanohi alakú maszkokat viselnek, lényegében bármilyen színben és képesség nélkül – kivétel volt Jaller, aki az elhunyt Lhikan Turaga Hau Kanohiját kapta, miután az ő eredeti maszkja eltört.

hogy ez csak egy legenda vagy tévhit, mivel Mata Nui nem avatkozik be közvetlenül mások életébe. A matorán fajnak a maszkok roppant fontosak, nélkülük ugyanis kómába esnek, s hosszú idő után meg is halhatnak. A Toa és a Turaga velük szemben csak gyöngébb lesz. A Kanohi Maszkokat Metru Nuiban Kanoka Korongokból készítik. Másutt más módszereket ismernek. A Makuták maszkjait pedig Artakha készítette, ezeknek általában sötétebb erejük van, és a nemesebb lelkűek nem szívesen viselik őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31